Monday, November 29, 2010

MAHA 2010

Huh! Hari ini aku pergi MAHA! Taw MAHA tu apa?haa… MAHA tu tempat pameran pertanian yang mempamerkan semua yang berkaitan pertanian lah. Tah! Aku pun tak taw MAHA ni sangat. Aku ikut jerp akak aku pergi jalan-jalan sebab tak ada apa an nak wat kat umah. Ha! Ada cerita best disebalik on the way nak pegi MAHA tu. Ha! Disebabkan hari ini hari ahad dan cuti sekolah pulak tu kan, maka berpusu-pusulah umat manusia ke serdang. Jem gilalah! Sampaikan tepi-tepi highway pun boleh jadi parking sebab nak pergi MAHA punya pasal. Plus kebetulan SUARASA pun diadakan ditempat yang sama bersebelahan dengan MAHA. Lagilah ramai kan?

Ok! Bila dah ramai orang mestilah kete pun berjuta-juta  kan? Maka nak di jadikan cerita, adalah manusia yang tak taw dan tak paham bahasa. Memang patut pun kementerian pendidikan Malaysia masukkan subjek civic dalam pembelajaran kat sekolah. sebab rakyat Malaysia kebanyakannnya dah kurang civic.Aku rasa dia patut amek lesen keta balik semula plus sekolah balik masuk kelas civic.Taw kenapa aku cakap macam tu? Sebabnya, suka suki dia jerp nak potong barisan orang yang dah lame beratur tunggu turn amek parking. Manalah orang tak marah, dah la nak tunggu parking tu punyalah lama kan, main-main brek and clash and gear, ingat tak penat ke?penat taw  tak??(macam aku plak yang drive.ha!ha) tapi betul la kan. Cuba kat tempat korang. Korang da lama beratur berjam-jam lamanya,dan dan ja ada orang potong barisan, angin je an. Ha! Maka dengan itu, abang aku pun tak nak lah bagi mamat ni potong barisan dengan meletakkan keretanya di tengah-tengah supaya orang yang dok memandu di lorong kecemasan tu tak potong. Tapi degil jugak tu! Nak juga potong barisan and menyelit dan menyempit depan keta abang aku. maka berasa marahlah sang abang dan seboleh-bolehnya tak nak bagi pun mamat ni duk depan keta abang aku. yelah! Penat kot! Lama kitorang tunggu turn! Kau datang dari belakang potong barisan yang lain, taw2 nak duduk depan. Memang tak de moral langsung. Memang JKR buat jalan tu untuk keta kau je lalu kan? Ha! Situasi masa tu, aku duduk kat depan dan kakak kau duduk di sit belakang bersama anaknya. Kami hanya mampu terdiam bila abang aku da hangin. Memang sipi2 je beb! Dia tak nak mengalah jugak! Nak jugak! Haih! Tak faham aku mamat ni. Nak jugak berempit ngan kete kitorang yang kecik nih! So bila da dia nak hempit kete abang aku nak masuk line, abang aku pun hempit la balik kete dia an. Sapa suruh tak beratur. Ingat ni jalan ko sorang ke??Cari pasal lagi. Ha! Amek ko! SSSSSSSSSSSSSSSSSSCCCCCREEEEEEEEEt~!!!!!! Hoho! Maka bercalarlah kereta itu. Hambik kaw! Dogil bonar! Yang bestnya, nak taw kete tu kete apa? Kete Mercedes beb! Keta besar. Sedangkan kami ni pakai keta local jerp an. Dengan selambanya mamat Mercedes tu mengHON dengan sekuat hatinya. Maka abang aku pun berkata-kata, “pandai-pandailah pk sendiri. Pakai je kete besar tapi otak kecik!” aku hanya mampu berdiam diri je lah. Hati aku pun berkata-kata" susahlah kalau ada otak tak nak pk kan?"hehe. Abang aku tak kisah pun keta tu bercalar sebab abang aku an ada bengkel. So bila-bila masa jelah dia boleh betul an. Dia sang Mercedes tu aku tak tahu la per citer. Tapi betul la an. Lain kali jangan la potong barisan orang. Ok!

Tapi aku cuak gak lah masa tu. Yelah! Kete Mercedes kot! Tapi lantaklah! Dah taw orang tak bagi potong nak jugak seboleh-boleh hempit kete orang kan. Amek la kau! Bagi pengajaran sikit. Lain kali jangan potong barisan ok.  Takut jugak kalau dia buat report polis. Abang aku dengan slumber jerp cakap, biarlah! Tu antara dia dengan Tuhan. Kita tahu apa kita buat, and HE knows and sees everything. There’s nothing to afraid of. Whoa! Hehe.. ok! Baiklah abang! =))

Pengajarannya disini, janganlah berlagak ok. Even kau pakai keta besar mana pun, agak-agaklah weyh. Kita ni orang Malaysia. Ada tatatertibnya. Tak payahlah nak action sangat dengan keta yang besar tu.

p/s:”Jangan memotong,beraturlah mengikut barisan. Anda mampu mengubahnya!  “ Pesanan ini dibawakan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Haha! (motif iklan??= abang aku keje ngan KKM kot. haha!)

Ok! Dah smpai dah pun di MAHA. Maka amek lah gambar kan. Disebabkan ada budak kecik tu, kami hanya pergi tempat pameran yang berbumbung sebab gerimis kan. Nanti demam plak si kecik tu. Ni jelah yang aku sempat snap menggunakan hp kokak sony Ericson tu.

aku pun tak taw apa motif aku amek pic jagung ni.haha!

ibu bg lembu minum capucino.

cow girl! pakcik tu siap bg aku pinjam topi koboi dia tao even aku xmintak pon.hehe

aisy eyman and ibu

abang ijam!

pakcik cino ni nga buat tulisan khat

ayam ni tgh tidur masa aku amek pix dy.ceyt!

model MAHA untuk beberapa ketika.haha!a
mcm da gemuk jerk! hmmm =((

underneath pokok kelapak i will wait for u!~

dgn BEE before balik. aku nmpk sgt tembam! y??

my name is Muhammad Aisy' Eyman!

buah kelapa! motif?? entah! =D

dragon fruit

kami dan lembu dan kambing!
 and last! TQVM to both of you sebab dah bawak saya p jalan-jalan. Nanti sambung lagi jalan g MAHA dengan abah pulak ek?hehe.Silalah bawa saya lagi. Saya suka jalan-jalan. wink2! next trip saya cadangkan, jom kita p mandi air terjun kat kalumpang? nak tak?lama tak p situ.hehe! love you more!
abang ijam,ina and aisy'

Saturday, November 27, 2010

get out from my life and get your own life big LOOSER!

Stop talking about my mom please! My mom is a moral women OK?! rumors just grossed and weirded my family out. You know nothing about her. So please! I'm begging you. Don't mess with us. Because you are nothing but a dreadful rubbish. I just want to ask you, you made stories just to make me feel down? and if its right, YES! You have just made it! Again! Thank you very much. I really appreciate it.  Sooner you can make another bomb stories about my mom and family. Maybe that is how you live your life. Thank you very much! My big sis and bro and my lil sis used to make this kind of joke whose punchline was, "biar muka tak cantik tapi jangan mereng! "  LOOSER! You can say whatever you wanna say. I don't mindlah LOOSER! Aku pun dah tak larat nak dengar semua rumors ni. Takkan lah aku nak tutup mulut korang satu-satu kan. Masing-masing dah besar nak fikir apa yang patut dan apa yang tak patut di buat. BUT DONT FORGET that Allah KNOWS everything, kan2?


p/s: panas weyh panas! Ya Allah, give me the strength.
Believe in yourself, Allah will never put you through anything if you cant handle it.

mood: the weather outside is raining heavily and seems to understand what i feel right now.

there's no place like home

Home! Sweet Home! baru sampai! yeah!
aku rasa sangat-sangat happy. tapi dalam masa yang sama,aku rasa sangat sedih. sampai bila harus di perlakukan begini. terima kasih. heals me please.pain!

Friday, November 26, 2010

going home!

I just wanna tell you that I’m going home today! Back to the place that I love the most, home sweet home!


mood: mengantuk sangat-sangat. tak taw kenapa bangun awal pagi gila! 

once you hate something you will change something

Orang kata, jangan menyampah satu benda tu sangat-sangat, nanti kene balik pada diri sendiri. Ha! Tadi lepas exam linguistics, aku keluar pergi beli souvenirs untuk family akulah. Cam biasalah, ikan terubuk dengan kek lapis. Tapi kali ni, disebabkan bukan hari raya, permintaan kek lapis adalah sangat sedikit, so aku tak adalah nak borong berbakul-bakul kan. Kali ni aku borong ikan terubok. Ambik kau! 30 ekor sekali aku borong.haha! mulut kene manis kan beli nak harga murah an. So dapatlah aku borong ikan terubuk dengan harga yang aku nak. 5 ekor 30 hengget. Harga dah naik sikit sebab musim tengkujuh an. (Yeker?? Tah!agaknya kot!) Tak ramai nelayan nak turun laut dalam. Ceyt! Mandai-mandai je aku wat kesimpulan sendiri. Tapi betullah kan. Memang musim tengkujuh kan?(kot!?haha!). Sebelum ni, aku dapat beli dengan harga 20 hengget untuk 6 ekor. Tapi ni pun dah kira murah sebab ikan tu baru satu hal plus agak besar la jugak ikan tu. Cam selalu aku beli la kan. Eheh! Pesal aku citer pasal ikan terubuk ek? Melalut dah. 

Ha! Ni nak citer pasal tulah, jangan nyampah kat something tu sangat-sangat. Nanti benda tu yang melekat kat kita. Aku nak bagitaw ni ha, aku cukup menyampah dengar lagu “kekanda adinda” tu. Sapa tah nyanyi atilia ek? Ye kot. Yang ada lirik “  tapi kanda mahu segera, dinda ingin berjaya dalam kerjaya, tapi kanda mahu cahaya mata, dinda belum bersedia, kanda dah beria-ria” ha! Tulah lirik yang paling aku ingat sekali! Haha! Seriously. Nyampah gila dengar lagu tu sebab lagu tu an cam ngegeh-ngegeh(ala-ala gedik camtu). Tapi lagu tu lah yang sering bermain dalam kepala otak aku. sampaikan tadi, masa beli souvenirs dalam kereta duk sibuk nyanyi lagu tu. Member-member aku yang dalam kete tu pun sebok nak nyanyi juga. aku pun layankan jugak. lepas tu aku pulak yang beria-ria nak lagu tu dimainkan lagi.dan2 jak kuar.haha! Sanggup ingat lirik mati-mati pasal lagu tulah. Adoi! Aku pun tak paham. Benda ni dah jadi 2 kali da. 1st masa lagu ariel AF tu, menatap matamu. Ek? Agaknya lah. Lagu tu pun aku boleh teringat liriknya dengan tak sengaja. Aku pun tak tahu. Dok perli ima suka sangat lagu tu, sampai diri sendiri pun da naik hapal liriknya. 

Ha! Kesimpulannya, janganlah kita ni nak menyampah-nyampah sangat. Tak baik. Allah tu Maha Berkuasa, Maha Mengetahui. Kalau dia nak tunjuk kita senang je. Benda tu datang balik pada kita. Bukan setakat pasal lagu je. Benda lain pun sama, setiap tindakan kita tu, mesti ada effectnya. Kadang Allah tarik nikmat yang kita ada, tapi Allah gantikan nikmat yang lebih baik dari nikmat yang sebelumnnya. Cuma kita je yang tak nampak. Apa yang Allah tarik tu, mesti akan digantikan dengan benda lain yang lebih baik. Percayalah. Apa yang penting adalah kesabaran. Sometimes, some things are worth it to wait! Renung-renungkanlah ye kawan-kawan. Dan selamat beramal! =))


mood: ngantok sangat-sangat lepas satu hari suntuk tak tidur langsung! linguistics punyer pasal! heh! zzzzzzz

Thursday, November 25, 2010

Done!

Ok! selesai sudah exam. Ha..aku rasa belum terlambat lagi aku nak perkenalkan subjek-subjek yang aku amek untuk semester 1 ni, walaupun aku rasa dah habis dah pun semester 1 ni.ngeah2!

ni profile aku dalam morpheus unimas tempat dimana semua assignment,notes, notification semua subjek dalam ni.
ala-ala Fb jugaklah, sbb kalau xbukak maka xdapatlah information pasal semua subjek. benda wajib buka selepas Fb.


yang ni pulak, buku-buku yang selalu aku pinjam buat revision,rujukan dan perhiasan dalam bilik aku. memang dah jadi rete akulah. since awan ada lagi buku ni tak penah pulang pada CAIS@library. pass2 kat kitorang2 je lah.






buku yang kat atas ni pulakbuku peberet kitorang.buku tu dah jahanam kitorang keje kan. sebab masih lagi tak available untuk dipinjam. buktinya...tara!

tapi buku ni best! aku suka sebab senang nak baca. buku programming tu pulak, tak pernah pulang since awan da pergi belajar medic kat jakarta. kesian awan, Cais call suruh pulang buku tu. padahal ada kitorang simpan. maaflah ye awan! tapi dah pulangkan dah hari tu.hehe

taw kat atas ni buku apa?ha! ni lah buku linguistics. subjeknya, introduction to linguistics analysis. Subjek yang paling aku "SUKA" sekali nak belajar. Belajar subjek ni macam belajar english untuk TESL tu. tulah sebab aku "SUKA" sangat nak belajar subjek ni kan. Tadi last paper subjek ni lah. hmmm..nak cakap susah, tak taw lah.tapi aku masih lagi boleh bantai la kan. haha.harap-harap ok lah subjek ni.


ha! ni subjek best. discrete structure. aku suka sebab belajar kira-kira. buku ni ehsan Nain.hehe. dia bagi kat aku sebab dia an dah sem 3. so turun temurun la yer..terima kasih nain!



hah! ni jelah buku-buku yang berjaya aku dan rakan-rakan pinjam di Cais sepanjang semester 1 ni.
exam pun dah habis. so semua buku pun dah pulang la kan. harapnya result keluar nanti semua baik-baik je. InsyaAllah. Amin. tu jelah subjek aku belajar untuk semester ni. sekian terima kasih!

Tuesday, November 23, 2010

hellyeah! today is programming paper!

YOU SPIN ME RIGHT ROUND BABY!


mood: programming is spinning my head!

Monday, November 22, 2010

just for my lil sis ~adik~

Best of luck for spm 2010 adik, NurulFatehah Apandi. Semoga segala pengorbanan yang adik buat selama ni worth it untuk semuanya. Akak doakan adik dapat jawab dengan mudah,tenang, di tajamkan akal fikiran, diberikan kesihatan yang baik, dilancarkan segala perjalanan ketika,semasa dan selepas menjawab exam, dapat jawab soalan dengan baik, tepat dan betul dan mendapat result yang best, cemerlang lagi gempak dari akak and kak cik ok! Just pray for the best ok sayang! Make us proud ok. Doa kami sentiasa bersama kamu. Sayang adik sangat-sangat. Saya balik Jumaat ni ok. Nanti kita jumpa, kita gaduh-gaduh lagi 0k! hoho! I loiiiikee! Miss you more!



p/s: berapa banyak ok da...hahaha

Al-Fatihah

Semoga Allah S.W.T mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarhamah dan di himpunkan bersama golongan orang-orang yang soleh dan solehah.Amin Ya Rabb. 



mood:  give me the strength ya Allah. :'(
if and only if i can meet her once again.

Sakit kepala yang teramat sangat!

It’s no fun waking up from the best night sleep ever, only to feel like there’s a little thing banging drums in my head. I find it hard and for some reason my eyes just cannot seem to adjust to the light fast enough adding to the fervor of the little angry drummer. Puzzles cause the brain to shrink away from the skull slightly, giving me that lovely migraine, blocking me from think wisely, ignoring the things that should be done first. And of course I shouldn’t forget that sick feeling I might also enjoy after a “good fasting” all day irritating my stomach lining and adding up the pain of the lovely migraine. All this leads me to make many excuses from doing something normal that I always used to do. My brain is about to burst, my body is about to collapse keeping and hiding all those pain that might be turn into sudden pain. Ya Allah, give me the strength to face all these pain.

Saturday, November 20, 2010

Enhancing, maintaining and retaining positive thinking and attitude

Being deeply loved by someone gives you strength. Loving someone deeply gives you courage. It means belonging, being supported, shining, renewed, alive, happy, optimistic which leads to having self confidence, being strong, spirited, makes you vulnerable and courageous. Accepting the risk of being hurt means we have the courage and also the strength because there is no courage without strength or strength without courage. And the most is, it teaches us the art of patience and tolerance. Think a lot of out lessons teach us to react to things in a certain way.
MORE THAN WORDS


video


Saying I love you
Is not the words I want to hear from you
It’s not that I want you not to say
But  if you only knew
How easy it would be to show me how you feel
More than words is all you have to do to make it real
Then you wouldn’t have to say that you love me
Cause I’d already know

What would you do if my heart was torn in two?
More than words to show you feel
That your love for me is real
What would you say if I took those words away?
Then you couldn’t make things new
Just by saying I love you

More than words

Now that I’ve tried to talk to you and make you understand
All you have to do is close your eyes
And just reach out your hands and touch me
Hold me close don’t ever let me go
More than words is all I ever needed you to show
Then you wouldn’t have to say that you love me
Cause I’d already know

What would you do if my heart was torn in two?
More than words to show you feel
That your love for me is real
What would you say if I took those words away?
Then you couldn’t make things new
By saying I love you

More than words


~by Extreme~
I feel hurt 
I feel sad
I feel lonely 
I feel mad
I feel down  
I feel disappointed


mood: scanning in progress.deleting and removing all this pain. its damn hurt!

Wednesday, November 17, 2010

Ya Allah...sangat banyak dugaan yang Kau berikan ke atas diriku. Aku mohon, Kau kuatkanlah hatiku ini, Kau cekalkan diriku ini, Kau kuatkanlah imanku ini, Kau gandakanlah kesabaranku ini, Kau tabahkanlah hatiku Ya Allah. Kau berikanlah ketenangan ke atas diriku. Amat berat dugaan ini Ya Allah. Sesungguhnya, Kau mahu mengetahui akan setiap apa yang Kau berikan ke atas hambamu.  dan Kau tidak akan beri dugaan seberat ini selagi mana hamba Mu mampu untuk menghadapinya. Dan sesungguhnya, Kau Maha Mengetahui kemampuan hamba-hambaMu.

Tuesday, November 16, 2010

saya rasa sangat sedih
Happy birthday my dear, Nur Hurunain Amran.  May your birthday wishes come true. Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki dan di permudahkan segala urusan dan perjalan hidup ini. Semoga hari kamu lebih baik dari hari-hari yang sebelumnya. Aku sayang kau sangat-sangat NAIN!! And you will always be my best friend ever. Welcome to 20's! 
 HAPPY 20TH BIRTHDAY!!

Sunday, November 14, 2010

While studying discrete structure NurulJannah is feeling homesick because of this post!



Symptoms: mood swings including crying, feeling of isolation, and later, late at night-sleep disturbance.
“Jangan sebut aku perempuan sejati  jika hidup hanya berkalang lelaki, tapi bukan berarti aku tidak butuh lelaki untuk aku cintai”
~ONTOSOROH~

Saturday, November 13, 2010

you know me better than others

Sorry guys. Aku bukan tak suka nak share problems dengan korang. Korang pun tahu aku macam mana kan. So, apa-apa yang aku rasa mengusutkan, menyedihkan, menggembirakan and apa-apa jelah yang seumpama maksud dengannya, semua aku campak dalam blog ni. This blog is like my new friend since I’ve been in Unimas. So, maaflah kalau aku buat korang terasa sebab tak share dengan korang walaupun kita ada group sendiri dalam FB. But then, aku tak tahu nak express, nak bagitahu secara detail tentang apa yang aku sedang hadapi. takkanlah aku nak bagitahu semua masalah aku kat korang semua, sebab korang pun macamlah tak ada kerja lain kan. So, aku minta maaf sangat-sangat kalau tak mengupdatekan diri aku dalam group tu. Tapi I will always keep in touch with you guys through this blog. This blog is a place where I share my stories, my feelings, my experiences and special peoples throughout my life. This blog is all about me.


dedicated to: grah, kiem,rien, shy

Feeling Better and Happier

I wish all the problems that I have faced throughout all these days can be solved instantly. I will carry on praying. By listening what you have being through, it’s uplifted me a lot. All the best! I wish you have no difficulties to overcome it! And I wish that you will regain the entire thing that you have lost. Charisma, love, charm, limitless and caring, helped me through the roughest days. I have to begin with new face. I want to be an all around better person; physically, mentally, and emotionally. My past problems were somewhat of strengthener. My past problems taught me that every problem can be solved. The patience is the key; even it’s never been easy to be patient. But that’s what I’ve learned from all these days. Thank you very much.

With all my heart:
~seorang aku~
I don't know how to express it. 
But I am totally and extremely happy.


mood: macam nak lompat-lompat atas katil. woooohooooooo!!! 

Friday, November 12, 2010

Sepetang bersama mereka=11.11.10

sweet couple


hoho,,,



belakang tu namanya water tower. trademark utama kat unimas is water tower lah!


kolej kediaman aku dr sudut tasik-kolej bunga raya.


si kecik dan sang besar

mood masa ni: hiding unhappy feeling. 
"You don't have to be a genius to decide what to do, 
but you have to have guts and trust." ~YY~



Thursday, November 11, 2010

out!

I’m done learning all about brain and mind today. And my mind is currently overloaded with all the experiment done by the old old researchers. And for sure it’s all about brain and mind. And I’m out to tasik Unimas again playing boat. Yeah! Let’s get some fun!

Dan Dan jak

Tiba-tiba jerp lapar sebab aku buka tadi makan Koko krunch ngn air milo panas jerp! and tiba-tiba jerk aku rasa bosan nak makan maggi(untuk hari ni jerp lah!). hoho! padan muka aku, dah tahu kau tu kuat makan pasal apa kau tak makan? berkata aku pada diri sendiri. dah aku memang tak lapar and tak ada selera nak makan benda-benda berat, dari aku membazir makan tak habis baik tak payah beli makanan kan. hakhak! Alasan semata-mata! ha! sebenarnya nak cerita, yang aku tiba-tiba lapar nak makan nasi+ telur goreng+ ikan bilis goreng yang dimasak bersama kicap dan bawang dan cili padi. waaaaaaa.....sedapnya! terliur aku. Lapar pulak tu. cepatlah datang waktu itu. sangat-sangat tak sabar nak balik. bila exam nak habis ni.(walaupun aku tak habis study lagi) ,haha! nak kembalikan tidurku kepada normal, nak tidur puas-puas, nak tengok apa benda baru kat rumah, nak pergi kebun tengok buah mangga and nenas. nak tengok monyet-monyet yang selalu berkunjung ke rumah aku mencuri rambutan dan mangga depan rumah, nak tengok ikan-ikan di kolam sebelah rumah nenek aku, nak tengok apa benda baru kat kedai sebelah rumah, nak tengoj handphone baru ikin, nak tengok anak-anak buah aku terutamanya icha and eyman, nak makan spagetty, nak makan roti gardenia sebab roti tu tak akan jumpa kat sarawak ni, nak guling-guling macam tenggiling atas katil, nak tengok rumah aku bersepah ke tak?huh?(memang kompom bersepahlah, sebab kalau aku balik mesti aku yang jadi mangsa mengemas seluruh rumah tu dari ruang tamu sampai ke dapur), nak tengok pokok-pokok bunga kat keliling rumah aku, nak tengok pokok kedondong kat tepi rumah tu,nak tengok reaksi akak abang aku, reaksi mereka bila tengok aku, aku dah gemuk ke kurus? kalau dah kurus aku gembira, kalau aku gemuk? caner? hmmmm...tak pe, ada orang sayang jugak kan....hehe. and yang paling penting sekali nak jumpa ORANG-ORANG TERSAYANG! rindu sangat-sangat! siapa orang tersayang tu? emak, abah,kakak-kakak, abang-abang, adik-adik kesayangan aku,nenek aku, anak-anak buah aku dan dea. last sekali aku nak hidup aku yang normal, macam yang selalu yang aku katakan. normal macam selalu setelah kedatangan dia dalam hidup aku. dan aku selalu mendoakan ianya akan kembali normal. and aku terima dia seadanya macam dia terima aku seadanya. because you have light up my life. and aku harap aku pun dapat kembalikan hidup dia yang kosong seperti yang dia selalu cerita kat aku. and i should thanks for all. thank you very-very much!

Wednesday, November 10, 2010

Thinking how not to think.


How to stop mind from thinking and worrying too much of everything? How to relax the mind and stop all this anxiety? And at this instant, I start to think something nonsense.

System input= MIND!!STOP THINKING PLEASE!
 Output= printf(“\n SORRY, YOUR MIND IS IN PROGRESS OF DOWNLOADING AND PROCESSING AND SEARCHING FOR THE ANSWERS UNTIL IT REACH TO THE CONCLUSION (PROBLEM SOLVED)”,%c).
System input= WHAT IF THE PROGRESS IS GETS STUCK?
Output= printf(“YOU WILL GET STUCK! YOU WILL GET CONFUSED! AND YOUR HEAD IS ABOUT TO BURST!”,%c)
System input= WHAT TO DO THEN?
Output= printf(“JUST FIND THE BODY AND REST THE HEAD ON IT. THE PAIN WILL GET TRANSFERRED TO THE BODY AND YOU WILL GET RELIEF. THE SYSTEM IS READY TO BE REFRESH”,%c)
System input= ALLOWING HIBERNATE!
Output= printf(“AN ERROR HAS OCCUR. HIBERNATION IS STOP FUNCTIONING. SYSTEM FAILED!”,%c)
System input= SYSTEM PAUSE!
Output= printf(“THE SYSTEM IS SHUTTING DOWN”,%c)

Apa tu tidur?

Tidur 2 jam sehari ok la kan. HOHO! 


mood: sahur+positive+ try to concentrate!

Monday, November 8, 2010

Nak gelak guling-guling sekejap! Muahahaha!



Housemate ooow housemate. Rasa macam nak gelak guling-guling sebab dia cakap macam ni:
“ Orang London ni, bila kita bukak lagu English memanglah jiwa. Bila bukak lagu melayu yang jiwang-jiwang era 80-an 90-an pun dia tau, bila bukak lagu Hindustan dia layan jugak, tahu je lirik, bila bukak lagu nasyid?zikir-zikir? Akak jadi pelik! orang London pun tahu nyayi lagu-lagu nasyid and zikir ek?”

Orang London : AKU??  (^_^)?
Tiba-tiba jadi pelik, adakah aku bercakap English dengan dia hari-hari. Dan tiba-tiba aku gelak sorang-sorang. And roommate aku pun berkata-kata: dah kau ni kenapa jannah??

 

Hey Jude- The Beatles

Hey Jude 
Songwriters: Mccartney, Paul; Lennon, John;


Hey Jude, don't make it bad
Take a sad song and make it better
Remember to let her into your heart
Then you can start to make it better

Hey Jude, don't be afraid
You were made to go out and get her
The minute you let her under your skin
Then you begin to make it better

And anytime you feel the pain, hey Jude, refrain
Don't carry the world upon your shoulders
For well you know that it's a fool who plays it cool
By making his world a little colder
Na na na, na na, na na na na

Hey Jude, don't let me down
You have found her, now go and get her
Remember to let her into your heart
Then you can start to make it better

So let it out and let it in, hey Jude, begin
You're waiting for someone to perform with
And don't you know that it's just you? Hey Jude, you'll do
The movement you need is on your shoulder
Na na na, na na, na na na na, yeah

Hey Jude, don't make it bad
Take a sad song and make it better
Remember to let her under your skin
Then you begin to make it better
Better, better, better, better, better, oh!

Na na na, na-na na na
Na-na na na, hey Jude
Na na na, na-na na na
Na-na na na, hey Jude
Building a good relationship takes time, effort and a lot of patience and understanding. 
Even though it takes a lot of effort, the result will be well worth it.


Sunday, November 7, 2010

APAKAH???

mood: runsing+kompius+worried+pelik=hah??

Friday, November 5, 2010

DISLIKE!




Ya Allah, Kau terangilah hatinya, supaya dia betul-betul berfikir akan semua tindakan yang bakal dia lakukan. Kalau benar itu jodoh yang kau kurniakan kepadanya, aku redha dengan ketentuanMu Ya Allah. Yang aku pinta, supaya hambaMu itu dapat menerima ahli keluarga kami seadanya. Sesungguhnya Kau Maha Mengetahui atas setiap kejadian yang berlaku. Amin Ya Rabb.



mood: tengoklah macam mana nnt.

Wednesday, November 3, 2010

sorry to my body

maaflah badan.saya bukan tak kasihan kat awak. saya tahu awak demam. tapi saya tak boleh manjakan awak sebab kalau saya manjakan awak nanti awak mengada-ngada. awak tahukan, saya ni duduk jauh dengan orang-orang tersayang, kalau awak sakit teruk siapa nak jaga awak. kat sini, roomate saya tak macam kat matrix. kalau saya sakit ada orang nak tolong jenguk-jengukkan. kalau tak roomate pun jiran-jiran tetangga and clasmate akan datang jenguk tengok-tengokkan awak sebab awak kalau sakit susah nak di jaga, asyik nak merengek je macam budak kecik. awakkan manja. lagi satu kalau awak sakit sangat teruk. kat sini awak tak boleh nak manja-manjakan diri awak sebab mereka semua dah tak ada disamping awak. yang ada cuma semangat yang mereka beri kat awak. awak jangan marah saya ye. saya janji, nanti cuti saya manja-manjakan awak ok. tapi bukan di sarawak ok. kat semenanjung nanti ada je orang yang akan tengok-tengokkan awak. awak jangan risau ok. saya terpaksa buat macam ni, ambil tak kisah pun dengan awak sebab saya dah nak exam. nanti saya tak sempat nak cover semua chapter. harap awak faham ye badan. saya cuma buat apa yang termampu je. ok. saya sayang awak badan. cepat kebah ok. saya tak nak panas-panas lagi. saya nak normal ok. lepas exam nanti saya jaga diri saya baik-baik ok. love you more body!

aku rindu orang gila ni


Tadi, aku terbaca la blog sorang member aku ni. Khairina namanya. Tapi I used to called her Khai. Aku rasa macam nak gelak guling-guling jek bila baca blog dia. Sumpah sampai sekarang terngiang-ngiang dia punya pe’il(perangai) dia masa kat matrix. Orang yang sangat gila, lagi gila dari aku yang gila ni.haha. and tibaa-tiba  aku rindu gila kat dia, sebab dia selalu mengarut-ngarut dalam kelas. Kadang betul kadang tak betul, tapi selalunya memang tak betullah. Nak-nak time nak balik cuti. Tak payah cita pasal cuti panjang-panjanglah. Setiap kali hujung minggu, hari jumaat terutamanyalah, mulalah dia buat perangai gila dia tu. Jiwa dah kat rumah dah. Sebab memang tiap-tiap minggu dia akan balik rumah, except kalau ada apa-apa event yang melibatkan dia, baru dia tak balik. Kalau tak balik pun, parents dia mesti datang punyalah jenguk dia, sebab Khai ni seorang yang ngegegh! Haha. Banyaklah cerita yang mengingatkan aku dengan dia. Dia banyak bagi aku nasihat lagi-lagi dalam bab-bab agama. And aku rindu sangat-sangat nak dengar cerita dari dia, sebab kat sini, tak ada sapa nak cerita pasal benda-benda tu lagi. Lagi satu dalam beg  dia tu selalu je ada makanan except bila dia puasa je tak ada makanan. Selalunya yang dia bawak ialah biskut munchy’s coklat or hazelnut tu dengan air mineral. Tapi sejak bila tah dia pesan, kalau dia bawak biskut aku kena bawak air  and bila aku bawak biskut dia kena bawak air. Tapi selalunya dia yang bawak dua-dua sebab aku ni pelupa and pemalas nak bawak benda-benda tu. Tapi selalu aku bawak biskut jelah. Air jarang-jarang sekali nak bawak. Hah! Lagi satu, dia  suka tidur dalam lecture. Memang favourite lah. Kadang-kadang aku pun terikut ngantuk sekali. Kalau dah ngantuk nanti mulalah dia, “Jajan, urut belakang aku, sakit. Aku rasa cam ada angin je tapi tak boleh nak keluar angin tu”. Nanti aku pun mulalah ketuk-ketuk, tumbuk-tumbuk belakang dia. Nanti tak ngantuklah dia. Tak pun urut-urut tangan dia asal jangan bagi dia ngantuk. Sebab kalau dia ngantuk aku pun akan ngantuk jugak. Walaupun kami bukan satu kelas, tapi dalam lecture aku lagi selesa berkepit dengan dia dari classmate aku yang lain. Sebab senang kot dengan dia. Sebab classmate aku yang lain(yang perempuan) suka diam je. I mean concentrate gila dalam kelas. Aku bukannya jenis camtu,ngantuk kot. Nasib baiklah ada minah gila sorang ni. Haha. Lagi satu, kalau pergi bilik dia, macam-macam ada, complete! Macam duduk kat rumah sendiri. Cuma satu je dia ni. Dia tak suka lipat baju. So, sebab tu mak dia beli an kotak baju untuk dia sumbat semua baju yang ada dalam kotak tu. Tak adalah nampak sepah sangat. Hoho! Sorry lah yer Khai terkutuk terngata kau kat sini. Tapi seriously, aku rindu gila nak gelak ngan kau yang tak betul tu. sekarang ni, aku di Unimas and dia di UKM.Aku harap apa yang kau impikan and doa selama ni akan jadi kenyataan suatu hari nanti. Nanti kau kawin jangan lupa bagi kad VVIP untuk aku okey!  All the best Khai!miss you more! Love you more Khai! you were always be my best buddy ever.




ni lah orang gila yang saya cerita tu.haha!


I hate this kind of feeling!

I hate this kind of feeling. I don’t know how to describe it. But its really hurt me bad. And I'm truly hope everything will be back normal soon. All I need is learn how to be more tolerant. There’s always an end of everything but its just not a right time.